НАП-Бургас запорира 21 апартамента в Слънчев бряг и Поморие
НАП-Бургас запорира 21 апартамента в Слънчев бряг и Поморие / netinfo

21 апартамента и 2 магазина в курорта Слънчев бряг и Поморие, собственост на две фирми ще бъдат обявени от териториалната дирекция на НАП в Бургас за продажба чрез търг поради неизплатени данъчни задължения, надхвърлящи един милион лева, съобщиха от приходното ведомство. Активите вече са описани. На собствениците на други 6 магазина и 14 апартамента в Слънчев бряг са наложени възбрани върху имотите, също поради натрупани данъчни задължения в особено големи размери. Към тях е отправено искане за погасяване на просрочията, което ако не бъде изпълнено, ще се премине към продажба чрез търг.

От НАП-Бургас съобщиха и за проведени съвместни действия с полицията и Областната дирекция по безопасност на храните за предотвратяване на измама от страна на собственик на заведение в центъра на Бургас. С цел избягване на плащане на данъци в големи размери, същият е продължил работата на заведението си чрез разкриване на нова фирма като е регистрирал и нов касов апарат. Ресторантът обаче, вече е бил запориран от публичните изпълнители. При извършената проверка лицето е потвърдило, че активите на новоразкритата фирма, всъщност са собственост на фирмата с данъчни задължения.

За извършените нарушения са съставени актове. Лицето е предупредено, че ако не започне погасяване на данъчните задължения в определения му срок, активите на фирмата ще бъдат обявени от НАП за разпродажба чрез публичен търг.