Наглите от „Шведска маса”: Правителството ще падне преди нас
Наглите от „Шведска маса”: Правителството ще падне преди нас / Гинка Попова
Наглите от „Шведска маса”: Правителството ще падне преди нас!
68284
Наглите от „Шведска маса”: Правителството ще падне преди нас!
  • Наглите от „Шведска маса”: Правителството ще падне преди нас!

И отпочна се третият седмоднев от месеца единайсети от годината първа, в която всемилостивият гербератор Ленторезец Първокопник беше от власт свален и пропъден в мъртвите полета опозиционни.

Тогаз на агората излязоха гневни младите човеци от Магнасофийската школа, пък завикаха слова хулни и злостни срещу първия болярин Орешарий. Мнозина протестери събраха се и търпението на стражите тестваха. И като дойдоха стражите на вътрешността, биха ги немилостиво като шкембе у дувар, а младите пък млатиха ги с камъни и дърве.

И появи се гербераторът и рече на хората из агората „Ето, човеците млади подкрепят племето гербериево и с нас вървят по общ път”

А младите протестери разгневиха се и рекоха Му, че той заблудил се е никак даже не го следват и дори казаха му да си ходи и Той. Тогаз гребератор Ленторезец Първокопник зарече се да събере на протест мнозина на агората в града Филипопол и да им покажел на всички с кой вървят хората.

Като чу това вождът на племето ПЕСоглавци Станиший и той закани се на агората да събере людете на протест и да викат дружно слово похвално за първия болярин Орешарий.

По същото време боляринът Сидерий рече, че сили тъмни и пълзящи искат да ограбят земята с големина на човешка длан, а един от клана на Баречиите също слова елейни заля, а от гвардията на реформърите също по агората тръгнаха, а човеците чудеха се защо толкоз сенатори и вождове има, а изход нито един се не вижда.

Тъй стигна се до петък, когато Христо Бисеров в следствието зачакаха, крава изкукурига, славей измуча, прасе изчурулика, а котка изцвили.

След тия знамения страшни рев, вой и скърцание със зъби вредом настанаха, а родът человечески беше предаден на гибел телесна и погибление духовно. И започна предаването „Шведска маса”, а двамата му водещи Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон слова гнусни и скверни заредиха.

Още в началото радиоизпуснаха песен на ангелогласния Бойчо от Карнобат. Младежът примлясква и гъгна бодро и весело, а таксиметровите шофьори едва удържаха клиентите си да не скочат в движение от колите. По този повод старият рокер барабанист Максимовсон каза, че всички били длъжни да оценят красотата на вибратото на Бойчо.

После двамата водещи затъгуваха искрено за липсата на влажност в 24% от спалните на бургаските съпрузи. Според прогнозата за времето се оказа, че влажността е само 76%. За обилно навлажняване беше радиоизпусната песен на Борис Годжунов, посветена на Бургас.

Разбира се, радиозълодяите пак издумаха думи лоши срещу обора на народа и се наложи да бъдат усмирявани от ветерана от подуенската гвардия Ники, който по телефона поздрави гладните червени кучета и пророкува, че в събота щяли да бъдат нахранени със синя баница.

Настъпи и времето и за рубриката „Стихчи за бургазлии”.  В стиховете лирическите герои правеха „иху” и пиеха „кат съдрани”. Нравственият упадък на „стихчиту” удари като цепеница слушателите, но след малко песен на Мими Иванова и Бисер Киров вече ги нокаутираха.

И така се стигна до гвоздея на програмата. Не, гвоздей не беше признанието на Калудовсон, че ще пътува до Луковит, а дори не знае къде се намира това населено място. Дори безумецът призова някой да му обясни в ефир откъде да минава.

Гвоздеят беше въпросът „Докога ще издържат правителството и парламентът?”

Отношение взе слушателят Ники, който предложи в облеклото на протестиращите на „Орлов мост” да има червена чалма и фес. После обясни, че авторите на идеята да има протест в София точно в събота по обяд не са с всичкия си, защото по същото време оттам ще минава футболната агитка на ЦСКА. Слушателят прогнозира, че правителството ще издържи, докатко го подкрепят олигарсите.

След него се включи бургазлията Скаридов, който призна, че ще чака кораба „Радецки” на моста, за да предупреди Ботев да не освобождава България. После добави, че в Бургас не идва „Радецки”, а лайнери с пенсионери, които нямат Паисий, Левски и Ботев, но имат хубави пенсии и са усмихнати.

После Кирил Лазаров прогнозира, че в София ще стане страшно и че правителството ще издържи най-много до понеделник.

Бат Коста припомни как един мъдрец казал, че умният човек се учи от грешките си, а глупакът ги повтаря. Според него в София отново щяли да допуснат грешка и да съберат на едно място хора, които се ненавиждат. Човекът се помоли на футболните фенове да не пребият пенсионерите и призова в деня за парламентарне контрол хорота да поставят под контрол депутатите като им хвърлят една кола бой.

Васил Количков  поиска думата, за да дешифрира името Орешарски. Според неговата трактовка това означавало оперативен работник, комуто галят еша и го пързалят на ски. После прогнозира, че правителството ще падне още в събота вечерта.

Г-н Петков изрази песимизъм за бързото падане на правитеството. Човекът припомни свое изказване от месец май, когато бил казал, че в парламента има три партии, които слушат Москва и една мутренска.

Накрая прогнозира, че кабинетът ще падне от власт, когато каже Москва. Тук някъде Весо Максимовсон поиска да пие ракия с г-н Петков.

Секунди по-късно слушателят Петров поиска да пие шотландска ракия с Весо Максимовсон. И така с дъх и вкус на ракия и задаващо се пиянство предаването свърши.

В края му водещите се заканиха „Шведска маса” да издържи по-дълго от правителството