Група младежи са се разминали на косъм със смъртта, след като луксозен автомобил блъсна тяхната кола, спряла в отбивка на пътя край Ахтопол, предава NOVA.

Водачът на “летящия” автомобил е на 20 години. Инцидентът е станал във вторник около 20:00 часа. “Пътувах през нощта, за да стигна до мястото. По изгрев видях смачкания автомобил, видях точно къде е бил ударът.

Зрелищна катастрофа в София: Автомобил се обърна на пътя (СНИМКИ)

Това е мястото, на което е трябвало да бъде синът ми. Бях шокиран и нямаше как емоционално да не изразя ужаса си от това, което се е случило”, разказа Ростислав Иванов, баща на потърпевшия. 



Приятели, отишли на почивка, са спряли, за да се снимат с морето. Тръгвайки към колите едно от момчетата вижда “летящата” кола, която се врязва в неговата. На мястото на инцидента има ограничение от 70 километра в час.

По думите на потърпевшия водачът е шофирал с над 100 километра в час.  По случая има образувано досъдебно производство. Водачът на луксозния автомобил е с отрицателни проби за алкохол и наркотици. Дадена е и кръвна проба от шофьора.
nova.bg