Културният аташе на САЩ посети Бургас
Културният аташе на САЩ посети Бургас / netinfo

Културният аташе към Посолството на САЩ у нас Ричард Дамстра изнесе в Бургас лекция за културната дипломация. Срещата беше открита от зам.-кмета по Култура и образование в Община Бургас Йорданка Ананиева.
В приветствието си към гостите Ананиева сподели, че за Бургас културата, в това число и междукултурните отношения, са важни не като случващи се сами за себе си, а като интегрирана част от общата политика за развитие на града. „Културата е това, което заедно с инфраструктурата, икономиката, социалните дейности, образованието има за цел да направи Бургас по-добър за неговите жители и в същото време по-предпочитан от туристите", добави зам.-кметът по култура.
За да изслушат лекцията на американския дипломат и да участват в последвалата дискусия, на събитието присъстваха зам.-областният управител на Бургас Златина Дукова, председателят на Общински съвет Снежина Маджарова, представители на неправителствени организации, културни институции, др.
Ричард Дамстра посети и Регионална библиотека „П.К. Яворов", където се запозна с проектите, изпълнявани там в партньорство с Община Бургас. Дамстра се срещна още с бургаски ученици и студенти.