Кметът на Чепеларе заплаши бургаски журналист с побой
Кметът на Чепеларе заплаши бургаски журналист с побой / netinfo
Кметът на Чепеларе заплаши бургаски журналист с побой
24640
Кметът на Чепеларе заплаши бургаски журналист с побой
  • Кметът на Чепеларе заплаши бургаски журналист с побой

Кметът на Чепеларе Георги Попов заплаши журналистът от бургаския отдел на телевизия МСАТ Петър Генчев с побой. По време на своята почивка, той бил заинтересуван от скандал между граждани и таксиметрови шофьори по повод паркоместа пред хотели в началото на Пампорово. На въпрос към местни полицаи той получил обяснение, че хората на реда спазват указания.

От шофьорите на таксита видял решение на местния общински съвет, което показвало точно и ясно къде трябва да бъде ситуирана пиацата. На въпрос кой е преместил мястото, му било отговорено, че трябва за това да попита кмета.

В телефонен разговор кметът Георги Попов му разяснил, че „разговаря само с журналисти, на които плаща, за да му лъскат имиджа". След като разговорът бил прекъснат, Генчев получил повторно обаждане от същия телефон, от човек, представил се за шофьор на кмета, който му предложил „да се видят и да уредят нещата".

Внезапно в разговорът се намесил градоначалникът, който заплашил журналистът, че „ще го намери и ще му удари два шамара". Колегата е подал жалба в РПУ Чепеларе заради заплахата. Той благодари на местните полицаи за професионалното и коректно отношение към  него и неговото семейство.

На указания телефонен номер на градоначалника на Чепеларе Георги Попов, не получихме отговор.

Чуйте звуковия файл