Кметът би звънеца за първия учебен ден
Кметът би звънеца за първия учебен ден / Пресцентър - Община Бургас

Кметът на Бургас Димитър Николов и зам.-кметът по Образование Йорданка Ананиева дадоха старт на новата учебна година в най-голямото основно училище в кв. „Меден рудник” – „Елин Пелин”. Градоначалникът и неговия заместник откриха и изцяло обновената с европейски средства училищна сграда.

За доброто настроение на своите гости, родители, учители и връстници, учениците бяха подготвили програма, включваща парад на мажоретките, модерен балет, народни танци и специална церемония по посвещаване на първокласниците.

Основното училище бе основно ремонтирано и днес посреща възпитаниците си с обновени класни стаи, актова зала, физкултурен салон, санитарни възли и ново оборудване в кабинетите по биология, физика, химия и история.

Изграден и модерен външен асансьор и рампи, които осигуряват достъп за хората с увреждания. Подобрени са и енергийните характеристики на сградата - монтирана е топлоизолация и хидроизолация по покрива, старата дървена дограма е подменена с PVC стъклопакет.

Кметът би звънеца за първия учебен ден
netinfo

Първият учебен ден започна по едно и също време днес в цялата страна. В Бургас заместник-кметовете на Общината дадоха старт на учебната година и в „ПГАЕ "Гео Милев" и ПГНЕ "Гьоте", ПГ по САГ "К. Фичето", СОУ "Иван Вазов" и ПГЕЕ "К.Фотинов”.