/ e-burgas
Общината ще изгражда нова подпорна стена, която трябва да укрепи района около така наречения небостъргач в „Меден рудник“. В проекта е включена и обслужваща улица. В района ще бъдат обособени и нови места за паркиране, става ясно от разчетите в бюджета за настоящата година.

Новост за жк "Меден рудник" ще бъде и откриването на най-новото професионално училище в България - Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации. За целта сградата на техническата гимназия ще бъде изцяло обновена.

Училището да бъде с интензивно изучаване на английски и немски език и ще подготвя специалисти в професионално направление "Компютърни науки", професия "Програмист", специалности "Системен програмист" и "Приложен програмист" със срок на обучение 5 години с прием след завършен седми клас.

Още едно голямо междублоково пространство в жк "Меден рудник" ще бъде цялостно реконструирано. Пространството заключено между бл. 91, 92, 93, 94 и 95 в зона В ще бъде облагородено и напълно променено с детски и спортни площадки, и места за отдих.

До края на годината най-големия бургаски комплекс ще се сдобие и с иновативна детска градина. Изграждането й тече и в момента. Сградата се намира в Районен център "Меден рудник".

В нея ще се грижат за 120 деца. Детското заведение ще бъде направено от екологични материали, които ще намалят разходите за енергия и ще  пестят природни ресурси.