"Учениците от Несебър, Средец и Сунгурларе ще бъдат на ротационен принцип от 22 ноември, а тези от Руен - в присъствено обучение", съобщи изпълняващият длъжността директор на Регионалното управление на образованието (РУО) в Бургас Лиляна Иванова.

Връщат и големите ученици в клас, ако училищата осигурят тестове

Причина за промяната са нивата на заболеваемост от COVID-19, отчетени в съответните общини. „Ще отправим предложение до министъра на образованието за това училищата в три от общините в областта - Несебър, Средец и Сунгурларе, да преминат на ротационен принцип на обучение от 22 ноември - понеделник.

Отделно, заради отчетената по-ниска заболеваемост в община Руен, учениците там ще се върнат обратно клас присъствено, отново от понеделник", поясни Лиляна Иванова.

Тя посочи, че на обучение от разстояние в електронна среда ще останат учебните заведения на територията на общините Айтос, Бургас, Малко Търново, Камено, Карнобат, Приморско, Созопол, Поморие и Царево.

На училище срещу тест: Как премина първата седмица от новата заповед

"Учениците от 1 до 4 клас в тези 9 общини ще имат възможност да се върнат обратно в класните стаи, ако са изпълнени условията по т. 20 от Заповедта на здравния министър, т.е. ако им се извърши тестване преди това“, поясни тя.
Агенция "Фокус"