Искат жестоки конфискации за Митьо Очите
Искат жестоки конфискации за Митьо Очите / netinfo
Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, внесе мотивирано искане в Окръжен съд Бургас за отнемане в полза на държавата на имущество на обща стойност 2357883 лева, придобито от престъпна дейност, срещу Димитър Желязков – Очите от град Несебър, съобщиха за Дарик от пресслужбата на Комисията.

В резултат на извършената пълна проверка, Комисията установи, че през проверявания период Очите е реализирал общо приходи в размер на 258 минимални работни заплати за страната, а е извършил разходи в размер на 12326 минимални работни заплати.

“Според събраните доказателства, няма данни за законни доходи на лицето, които да му позволяват придобиването на процесното имущество, поради което то подлежи на отнемане съгласно закона”, пише в искането до съда. КУИППД внесе мотивирано искане в Бургаския окръжен съд, за отнемане в полза на държавата на: апартамент, три дворни места, два магазина, един гараж, право на строеж, ниви, акции от фирми и четири автомобила – Мерцедес, Порше, Алфа Ромео и БМВ.

Делото ще бъде гледано от Бургаския окръжен съд.