Плувен комплекс "Славейков"
Плувен комплекс "Славейков" / netinfo
Трябват още пари за изпълнението на втория етап от проекта
Общината поиска сключването на анекс към договора за кредита, с който се финансира изграждането на спортния комплекс в „Славейков“. Местната администрация вече е обявила искането си за предоговаряне на условията с представители на „Регионален фонд за градско развитие” АД и „Сосиете Женерал Експресбанк“ АД. За да се случи това обаче ще бъде нужно и одобрението на общинските съветници в Бургас, които ще гласуват предложението на кмета Димитър Николов в края на месеца.
 

Борисов спира обществени поръчки за милиони във Варна и Бургас
 

Спортният комплекс в „Славейков“ се изпълнява в два етапа, като към момента изпълнението на първия е на финал или изграждането на закрития плувен басейн. Вторият етап включва строителство на футболно игрище с трибуни и съблекални; тенис корт, с възможност за монтаж на ледена пързалка и съблекални и озеленяване.
 

Спряха поръчката за спортния комплекс в "Славейков"
 

Във връзка с предстоящото възлагане на останалите подобекти е необходимо да бъде осигурен финансов ресурс, който да обезпечи изпълнението на целия договор, пише кметът на Бургас в докладна записка до местния парламент.
 

Плувен комплекс "Славейков"
netinfo

Освен средствата по предоставения кредит, в капиталовата програма на община Бургас за 2017 г. са заложени още 2 500 000 лева собствени средства.Местната администрация ще иска максимален размер на дългосрочен дълг – 1 600 000 лева. Заемът трябва да бъде погасен на 110 месечни вноски до август 2027 год., при годишен лихвен процент 2.10%. Източниците за погасяване на дълга са бъдещи постъпления от експлоатация на проекта и собствените приходи на Община Бургас, пише още Димитър Николов.
 

С кредит правят супер спортен комплекс в "Славейков"
 

Постигането на съгласие по представените параметри на финансирането по проекта би дало възможност на Общината да намали разходите си за лихви, чрез преразглеждане ценовите условия от сключения през 2013 година договор. Строителството на комплекса за започна в средата на миналата година. Изпълнителят е ДДЗД „БУРГАС СПОРТ 2016. Проектът е на обща стойност от над 16 млн. лева

Плувен комплекс "Славейков"
netinfo