Учениците от 6-ти до 12-ти клас в училищата на територията на област Бургас ще се обучават в дистанционна форма от утре до 25 ноември, включително.

144 нови случая на коронавирус в Бургаско и четири жертви

Това реши Областният щаб за борба с COVID-19 след разглеждане на данните за заболеваемостта в региона. В срещата участваха представители на всички 13 общини в областта, Регионалната здравна инспекция, началникът на Регионалното управление "Образование" и здравни експерти.

На този етап учениците от 1 до 5 клас остават в училище, а преминаването им в онлайн форма на обучение ще е само в краен случай. В тази възраст е задължително децата да бъдат в присъствието на възрастен, което е основния аргумент на Щаба да останат в училище.

За три денонощия: 212 новозаразени в Бургас

Въпреки това, при регистрирана заболеваемост над 20 процента, директорите на училища могат да поискат онлайн обучение и за най-малките. Децата и учениците до 18-годишна възраст ще могат да посещават големите търговски центрове само с придружител.

За спазването на мярката ще следи Областната дирекция на МВР. По данни на полицията наложените ограничения в заведенията за хранене - дистанция между масите, носенето на предпазни средства и времевата рамка на работа се спазват. Проверките продължават.