Цветница в Бургас
Цветница в Бургас / Снимки: Дарик-Бургас
Свещеници едва смогват да раздават върбови клонки
Невиждано стълпотворение от християни изпълни храмовете в Бургас за Цветница. Потокът от миряни в Божията обител не секва от сутринта. Свещеници едва смогват да раздават върбови клонки.

Цветница
netinfo


Километрични опашки се извиват пред всички храмове в града.  
Празникът в Бургас започна с много настроение и забавления за най-малките. Стотици се стекоха пред откритите сцени в града, за да наблюдават концертите.

Тържествата започнаха в 11. 00 часа на пл. "Св. св. Кирил и Методий" с изпълнение на танцови състави от местните читалища, а в 12.00 часа на сцената излизат Жечка Сланинкова и оркестър "Странджа". Най-малките могат да се включат във фолклорното състезание "Цветна въртележка". В него децата ще отговарят на гатанки от народния фолклор, ще скачат на въже, както и ще познават предмети, които са били част от бита на прадедите ни - вретено, бъклица, окарина, паламарка и др. За всяка изпълнена задача децата ще получат специална книжка с печат. Преминалите през всички етапи ще заслужат подарък и възможност да участват в предстоящо Великденското състезание.

Цветница
netinfo


 Вокална група „Ретро Бургас”, фолклорните ансамбли- "Канатица","Звездички", "Зорница", "Шарени гайтани" "Трепетлика" и "Миладина" грабнаха сърцата на публиката пред храм "Свети Иван Рилски".
 
 В ж.к. "Меден рудник" до ОУ "Петко Росен" в момента тече фолклорния концерт "Пъстра Цветница", с участието на ДФГ "Чинките", ДФТС "Слънчо", ДФТС "Младост", ТС "Ритъм", Радостина Йовкова - певица в НФА "Филип Кутев" и оркестър. Посетителите ще имат възможност да се включат и в забавни арт работилници. Организатор на събитието е НЧ "Св. св. Кирил и Методий 1985".
 Отново в "Меден рудник" пред параклиса "Св. Димитър" е концерта "Цветно ни е на Цветница", организиран от НЧ "Паисий Хилендарски 1928".

Цветница
netinfo


Като част от празничната неделя, от 12.00 часа в градинката до Часовника в центъра на града, не пропускайте да чуете изпълнения от богатия репертоар на Бургаския духов оркестър.