Ятотото вече наброява 178 птици
Ятотото вече наброява 178 птици / Снимка: Архив
 Среща с розово фламинго край Атанасовското езеро в понеделник. Това е предложението на  фондация „Биоразнообразие“ и „Зелена Странджа“. Сборният пункт е в 17.00 часа на паркинга на аутлета по пътя за Сарафово. Оттам походът е 3,5 км. Маршрутът минава по черен път, затова организаторите съветват желаещите да носят удобни обувки. Маршрутът е подходящ и за малки деца, защото е изцяло равен, няма изкачвания и трудности - единствено трябва да се прецени дали ще могат да изминат такова разстояние. 

Участниците имат възможността да се любоват на екзотичните птици, с бинокли, и с оптични тръби, оригурени от организаторите, както и да заснемат кадри с голямото ято, което вече наброява 178 птици в различна възраст - възрастни, млади и малки. Ще могат да видят по какво се различават, как изглежда по-отблизо този екзотичен вид, наистина ли е толкова розов и вярно ли са розови краката му.

Предвалително записване: e-mail: saltoflife@biodiversity.bg или на телефон на 0896 798908. 

Таксата е 5 лв. и важи само за възрастни. За осигурен транспорт се доплащат още по 5 лв. от всеки участник - както от възрастните, така и от децата. За транспорт също е необходима предварителна заявка.