Достъпни ли са обществените сгради в Бургас?
Достъпни ли са обществените сгради в Бургас? / bgvesti.com

Проверка на обществените сгради в Бургас за осигурена достъпна среда за хора с увреждания ще започне от днес – съобщават от общината. Назначени са комисии към териториалните дирекции, които ще извършат огледи по места и ще изготвят доклади с предписания за достъпни маршрути и входни пространства до обществените сгради.

В комисиите са включени специалисти от различни области –архитектура, строителство, озеленяване, социални дейности, под ръководството на общинските териториални директори. Огледи ще бъдат извършени на административни и търговски сгради, заведения за хранене, хотели, пощенски станции, културни и учебни институции, библиотеки, спортни зали, лечебни и социални заведения, др. 

Проверката ще приключи на 10.11.2009 г. с доклади с предписания, придружени със снимки и схеми. Те ще бъдат представени пред главния архитект на Община Бургас, арх. Веселина Илиева и по-късно ще бъдат обсъдени на Експертен съвет по устройство на територията в присъствието на представители на неправителствени организации за хора с увреждания.