/ Веселин Максимов
Жечо Станков
97908
Жечо Станков
кмет Николов
  • Жечо Станков
  • кмет Николов
Преди час България подписа важно програмно споразумение по новия финансов механизъм на Европейското икономическо пространство.

Бургас грабна приз за технологичен град

Това стана в експо център „Флора“ в Бургас
, след конференция на тема „По пътя към почти нулевоенергийните сгради: Норвежкият опит и предизвикателствата в България“ на Програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност“.
 
След още няколко бюрократични подробности по подписване на още няколко документа се очаква страната ни да получи по него 33 000 000 евро за осигуряване на сгради с подходящи инсталации, пренос и външно покритие за запазване на топлоенергията в тях.

Бургас е най-добрият град за живеене за трети път (СНИМКИ)

На форума присъстваха заместник-министъра на енергетиката Жечо Станков и Грете Одегаард – съветник в Посолството на Кралство Норвегия в България. Сред гостите бяха и Ханс ван Стеен - завеждащ Главна дирекция „Енергетика“ в Европейската комисия, кметът Димитър Николов и неговият заместник по въпросите на евроинтеграцията Руска Бояджиева.

Бургас неслучайно е бил избран за място на подписването на договора, защото тук са реализирани много и успешни проекти по осигуряването на такива сгради, предимно детски градини и училища.
 
Чуйте заместник-министър Станков и кмета Николов: