/ Снимка: Дарик-Бургас
Мъжът, обвинен, че е пребил сестра си до смърт в Созопол в неделя, твърди, че тя пиела и била агресивна, но я обичал. „Наричах я "пияна свиня", това не значи, че не я обичах. Напиваше се от 16-годишна и ставаше много агресивна. Имаше цироза, много пъти съм я връщал от онзи свят", каза днес в Окръжния съд в Бургас 55-годишният Борислав Стоянов, обвинен за смъртта на сестра си. 49-годишната Десислава издъхна в бургаската болница на 19 юни т.г., след като бе жестоко пребита от брат си.

Мъжът, според обвинението я ритал в корема,  разкъсал черния ѝ дроб и жлъчния мехур. Въпреки спешната намеса на лекарите, тя починала. Срещу Стоянов, известен като Боби Дебелия, е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

Мъж преби до смърт сестра си в Созопол

„Това, което заявява прокуратурата, е лъжа. Не съм я убил.“, каза той. По думите му сутринта на 17 юни двамата се скарали, защото сестра му пиела алкохол. Борислав твърди, че тя излязла от стаята, но изведнъж й прилошало. Той извикал линейка, по сестра му казала, че се чувства по-добре. Наложило се да извика втора линейка.  Нарекъл сестра си „пияна свиня“, а тя се разсърдила. Тогава, според Стоянов, му налетяла на бой, а той отвърнал на агресията й.

Днес в съда Борислав се отрече от самопризнанията си. И заяви, че когато бил призован в полицията, кръвното му  било 220/110. Затова не знаел какво подписвал. Самият той поиска да бъде пуснат от ареста, защото имал 3-годишно дете от жената, с която живеел, и искал да се грижи за него.

Съдът в крайна сметка му наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".