БФБ финансира студентски дипломни работи
БФБ финансира студентски дипломни работи / БФБ

Българската фондация по биоразнообразие финансира изготвянето на студентски дипломни работи, за което обявява конкурс. Могат да кандидатстват дипломанти от всички български висши учебни заведения, които подготвят нещо в следната тематика:

„Опазване и управление на консервационно значими видове, приоритетни природни местообитания, разработване на механизми за устойчиво ползване на природни ресурси, развитие на екотуризъм, устойчиво лесовъдство, биологично земеделие и животновъдство, развитие на природозащитното образование и други в тази област.

Важно и необходимо условие е дипломната работа или част от нея да засягат или да са свързани с територията на Централна и Западна Стара планина или района на Атанасовско езеро  - Натура 2000 зона Атанасовско езеро, поддържан резерват Атанасовско езеро или приоритетен хабитат – крайбрежни лагуни.

Финансирането на всяка дипломна работа е на стойност до 1000 лева. Неприемливи разходи са: хонорари за дипломанта и научния ръководител, закупуване на оборудване и научна информация (данни, анализи от проучвания и други). Предложения се приемат до 31 януари, на електронен адрес awards@biodiversity.bg.

За повече информация - Елица Иванова, телефон 0893 365475