Предотвратени са 253 опита за незаконно преминаване на държавната граница
18 мигранти и петима водачи са задържали бургаските гранични полицаи.

В района на село Маринка, тази сутрин, граничен наряд от Бургас забелязал автомобил с турска регистрация, в който се качвали петима незаконни мигранти. Проверка установила, че мъжете са без документи и се определят като сирийци.

По същото време друг наряд на ГПУ-Бургас задържал в района на стрелбището 28-годишна софиянка, превозвала с личния си автомобил двама нелегални мигранти - по техни данни от Афганистан. Половин час по-късно, отново в района на стрелбището, граничните полицаи са задържали и 34-годишен мъж от Кричим, криминално проявен, който превозвал трима чужденци без документи, определящи се за сирийци.

Арестуваха кмета на Тича за трафик на мигранти

На 19 октомври граничен полицейски наряд на ГПУ-Средец спрял за проверка два автомобил в района на село Дюлево. Във колата, управлявана от 34-годишна жена от Гълъбово, граничните полицаи открили четирима нелегални мигранти без документи за самоличност, а в друг автомобил, шофиран от 63-годишен столичанин - още четирима, които заявили, че са афганистанци.Заедно с двамата водачи  са задържани.

През изминалото денонощие граничните полицаи са предотвратили 253 опита за незаконно преминаване на държавната граница. 213 опита са предотвратени на българо-турската граница, 40 опита – на българо-гръцката граница.
 
 
Пресцентър МВР