17 години решетки за младеж,  убил от ревност
17 години решетки за младеж, убил от ревност / netinfo

17 години лишаване от свобода за Деян Димитров, който уби съперника си Георги Василев от ревност, постанови Окръжният съд в Бургас. 20-годишният Деян Димитров ще изтърпи наказанието си при първоначален строг режим, като ще трябва да плати и по 100 хил.лв кръвнина на родителите на убития младеж. 
Жестоката драма се разигра на 3 август 2011 г. на кръстовището на улиците „Гладстон" и "Климент Охридски" в Бургас. Младежите се скарали заради Гергана Шейтанова, в която и двамата били влюбени. По време на скандала Деян Димитров намушква няколко пъти с кухнески нож връстника си Георги Василев. Момчето умира в болницата. 
По-рано днес вещите лица, изготвили медицинската експертиза, определиха Деян Димитров като лабилен, с ниска самооценка и некомуникативен. Той обаче напълно осъзнавал действията си по време на убийството. Младежът хладнокръвно се върнал в кухнята и оставил ножа, след това звъннал на 112 за помощ.
Обвинението настоя за 20-годишна присъда при при първоначален строг режим на изтърпяване. Семейството на убития Георги поиска Деян да остане в затвора до края на живота си. Според защитата на подсъдимия престъплението е било извършено в състояние на афект и без умисъл. 
"Не съм целял да го убия. Сам не мога да си обясня как се стигна до това. Изпитах страх, за него и за мен, да не ми вземе ножа"- каза пред съда обвиненият Димитров. След това обяви, че се надява на присъда, която да му позволи реализация в бъдеще.