/ Снимка: Дарик, архив
Жители на квартал "Струмско" направиха подписка, с която настояват от бюджета на община Благоевград да бъдат заделени средства за асфалтиране на две от улиците в района. Става въпрос за улиците "Заря" и "Питу Гули", които нямат асфалт, осветление и тротоари. 

Правят оглед за неизправни детски площадки в Благоевград

"Неприемливо е в 21 век в един от най-големите квартали на областния център да има такива улици", категорични са жителите. Хората се оплакват, че от години чакат улиците да бъдат асфалтирани. Улиците са в окаяно състояние и са истинско изпитание за всички живеещи в района - детските колички на майките и автомобилите потъват в огромните дупки, няма осветление, а прахолякът застрашава здравето на млади и стари.

Предложението и подписката са изпратени да общината след  като кметът Атанас Камбитов обяви кампанията "Ти предложи. Кмете, направи!", в която жители на областния център могат да изпращат предложения за ремонти, облагородяване и изграждане на обекти, които ще бъдат заложени като дейности в бюджета догодина.

Предложението на жителите е подкрепено и входирано в деловодството на Общината от общинските съветници на Партия на зелените в Благоевград с лидер Андон Тодоров.