/ iStock/Getty Images
За единадесети пореден път Банско даде старт на "Лятна филмомания 2020 - приключенско кино под звездите", съобщиха от пресцентъра на общината. По време на фестивала ще бъде прожектирана селекция от филми, показващи най-доброто от световното планинарско и екстремно кино. На откритото пространство на площад "Никола Вапцаров" банскалии и гостите на града ще могат да се докоснат до едни от най-далечните и труднодостъпни точки на света.

Фестивалът се организира от община Банско, читалище "Никола Вапцаров" и Сдружение "Международен фестивал на планинарския филм". Началото на филмовото събитие е дадено от директора на фестивала Натали Петрова и от кмета на Банско Иван Кадев. По време на откриването Иван Кадев е отбелязал, че с провеждането на "Лятна филмомания" в необичайните и трудни условия на пандемия, общината е показала, че грижата за културния живот и подкрепата за туристическия бизнес през лятото са приоритет за общинското ръководство.

Приключенското кино под звездите ще продължи до 25 юли. В следващите вечери от 21 часа на площад "Никола Вапцаров" ще бъдат прожектирани избрани филми, участвали в "Банско Филм Фест 2019". Входът е свободен.
 
БТА