Забраниха незаконна таксиметрова стоянка
Забраниха незаконна таксиметрова стоянка / Дарик - Благоевград, архив

След получена в Общинската администрация информация за нерегламентиран паркинг на таксита, който затруднява движението в центъра на Благоевград, чиновниците на кмета Атанас Камбитов предприеха спешни мерки.

При извършена своевременна проверка е установено, че кръстовището между улиците "Антон Чехов" и булевард "Св. Димитър Солунски",  действително е забранено място за паркиране на таксиметрови автомобили.

Водачите, които изчакват там клиенти са в нарушение на общинската наредба за организация и управление на движението на територията на община Благоевград. Съгласно чл. 27 ал.1 е определено място за таксита на разширението на бул. "Димитър Солунски", до автогарата.

Експерти от общинска администрация сигнализираха своевременно контролните органи на сектор "Пътна полиция" към Областната дирекция на МВР, за да санкционират нарушителите.

Община Благоевград призовава за активна позиция медиите и гражданите при нарушения, като подават сигнали на горещия телефон на общината 073/ 88 44 34 или на signali@blgmun.com