/ Пресцентър
Националното турне „Вълшебствата на Зайн“ с мотото „Остани в България- промени България!“ ще гостува на 1 ноември в Благоевград. Уникалният магичен спектакъл с над 2 тона реквизит е подготвян повече от 7 години и в него 27-годишният Зайнобединява невиждани досега в България гигантски, шеметни илюзии и загадъчен ментализъм. В него той си партнира със своята неизменна асистентка Теди Русева- Тиара.

Уникалният магичен спектакъл Вълшебствата на Зайн в Благоевград
Снимка: Пресцентър


В продължение на час и половина зрителите ще видят над 30 илюзии- момичета плуват във въздуха, хора се разрязват на две и се възстановяват с щракването на пръсти, храсти разцъфват с рози само от повея на ветрило.Повечето от номерата не са представяни досега в България, а други се изпълняват само от трима илюзионисти в света.

Турнето стартира от родния град на Зайн Бургас, премина при голям успех през Варна и Русе, гостува вСтара Загора, Велико Търново,Пловдив и Хасково. В Благоевград магичният спектакъл ще бъде от 19.30 ч. в Драматичен театър „Н. Й. Вапцаров“, а билетите са в продажба на касата му. Благоевград е и последната спирка на турнето преди финала на 4 декември в столичния Театър „Сълза и смях“.

Уникалният магичен спектакъл Вълшебствата на Зайн в Благоевград
Снимка: Пресцентър


Зайн е артистичният псевдоним на Йордан Янев, който повече от 15 години се занимава с илюзионно изкуство. Със своя спектакъл “Вълшебствата на Зайн” той е бил главна атракция в хотела с най-голямото казино в света-„Венийшън Макао“, където в продължение на 2 години има повече от 2800.

Отличен е със званието„Артист на месеца“ на компанията „Сандз Макао“,със„Златна статуетка“ на Интернационалния и магичен фестивал`2008 година, Трета награда категория GrandIllusion в Балканския магичен фестивал`2010 г. в Солун и Втора награда категория General Magic през 2011 г. в Белград.