Съдът спря процес срещу 20 служители от Пътна такси на ГКПП - Кулата
Съдът спря процес срещу 20 служители от Пътна такси на ГКПП - Кулата / netinfo
Магистратите от петричкия съд върнаха обратно в Районната прокуратура обвинителните актове срещу замесените в тежки престъпления 20 служители от Управление "Пътни такси и разрешителни" на ГКПП - Кулата.

С определение на съда, обемистото наказателно дело временно е спряно, до отстраняване на допуснати процесуални нарушения в обвиненията срещу държавните чиновници. Разследването започна преди две години, когато антимафиотите в Благоевград разкриха, че служителите от "Пътни такси" са ощетили хазната с над 3 200 000 лева.

Сред подведените под наказателна отговорност е и отстраненият неотдавна началник на управлението, Иван Тиньоков. Той и подчинените му на ГКПП - Кулата не са отчитали събираните пари от такси на българо-гръцкия пункт. Укривали са и парични суми от продажбите на винетни стикери, уточняват от прокуратурата в Петрич.

За да влезе делото за разглеждане в съда, прокуратурата трябва да извърши експертизи на подписите върху иззетите от дома на Велик Христов в село Марино поле, скрити от отчет разписки и други важни документи, съставяни в периода 2002 - 2004 година от служителите в "Пътни такси".