Срути се мост на река Струма  край Петрич
Срути се мост на река Струма край Петрич / снимка: Дарик-Благоевград
Мост се срути край Петрич
53740
Мост се срути край Петрич
  • Мост се срути край Петрич

Мост на река Струма при разклона за село Рибник, малко преди Петрич, се срути. Това съобщи областният управител на Благоевград Костадин Хаджигаев.

„От придошлите води устоите на моста са поддали и съоръжението се е разцепило на две. Ситуацията не е добра”, коментира пред Дарик той.

Мостът, който е на повече от 30 години, се е срутил към 9.00 ч. тази сутрин, каза зам. областният- управител Бисер Михайлов. Той координира на място действията с екипи на Гражданска защита, Пожарната служба, ДАИ и КАТ-Пътна полиция.

С шофьора на колата разговаря психолог.

Екипи на Агенцията „Пътна инфраструктура” правят оглед на срутения мост на река Струма край село Рибник, съобщи министърът на регионално развитие Лиляна Павлова. По думите й причината за срутването на моста не е вчерашното силно земетресение.

„Очакваме, че мостът не е годен за експлоатация, но има обходни маршрути за всички населени места”, каза тя след днешното заседание на Министерския съвет. Третокласният път Делчево-Петрич е затворен за движение. Обходният маршрут е през Марино поле и Марикостиново.

Чуйте още от областния управител на Благоевград Костадин Хаджигаев