Разследват кмет и съпругата му
Разследват кмет и съпругата му / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Яне Янев
60375
Яне Янев
  • Яне Янев

Парламентарната антикорупционна комисия разследва кмета на Сатовча Арбен Мименов. Това обяви в интервю за Дарик председателят на специализираната комисия Яне Янев - лидер на РЗС и депутат от Благоевградски избирателен район.

"В Благоевградска област има редица кметове, които са самозабравили се феодали. В комисията имаме два аргументирани сигнала за кметовете на Хаджидимово и на Сатовча. Касае се за злоупотреба с влияние, иточване на средства, а дори и съмнения за пране на пари. Фрапантен е случаят със съпругата на сатовчанския кмет, която прави огромни инвестиции, вкарва ги в проект, за който разрешение дава именно мъжът й, кмет на общината", заяви Яне Янев.

"Конкретни факти по случая със съпругата на кмета на Сатовча ще коментирам, но след като приключи проврката, възложена от мен на компетентните институции. След това ще обявя резултатите, както сторих и със сигнала срещу кмета на Хаджидимово Людмил Терзиев. Очаквам и съдът в Благоевград да се произнесе по заведеното административно дело относно хотелския комплекс пред манастира "Свети Георги", изграден с европейски пари от неговата дъщеря Катерина", каза Яне Янев.

В публичното пространство вече е известно, че съпругата на сатовчанския управник Арбен Мименов - Емине Мехмедова, която е учителка, започва строителство на мащабен комплекс, който е на стойност над 1 000 000 лева.

На спорно придобит терен, между селата Слащен и Вълкосел, Емине Мехмедова има намерение да прави бензиностанция, газостанция, автомивка, пункт за технически прегледи на МПС, складова база, зона за озеленяване, спортни площадки и други съоръжения.

Емине Мехмедова е управител на фирма "МАЕГЕ" ООД. Разрешителното за строеж е издадено от РИОСВ - Смолян, където кметът Мименов имал връзки и силно влияние, сочат в сигнала пред НС общинари от Сатовча.

Още от Яне Янев чуйте в звуковия файл