По 100 лв. глоба отнесоха младежи за незаконно автородео
По 100 лв. глоба отнесоха младежи за незаконно автородео / netinfo
Само с актове до 100 лева се оттърваха младежи от община Сатовча, вживяли се в ролята на автопилоти в района на бившето летище в Гоце Делчев. Със скъпоструващи автомобили младежите си организирали автородео, за да изпробват бързината и мощността на возилата си.

Сигнал до РПУ - Гоце Делчев прекрати набързо състезанието. За Сатовча автопилотите си тръгнаха с актове и предупреждения, че провеждането на подобен вид нерегламентирани състезания са забранени.

Повече от два месеца гоцеделчевското летище е под зоркото наблюдение на служителите от РПУ. Тази мярка бе наложена, след като там бяха спипани да се състезават в нощните часове стотици автомобили от града и региона. Тогава се заговори, че богати търсачи на силни усещания са организирали нощни авторалита с тлъсти залагания, но заради взетите мерки от полицията въпросните състезания бяха прекратени.

В момента РПУ - Гоце Делчев работи и по друг вид забранено състезание - организиран бой на расови кучета. Преди седмица е постъпил сигнал, че в местността „Попови ливади" собственици на кучета от Сандански и Гоце Делчев са организирали бой на кучетата си.

Там също е имало наддавания за най-силно и злобно куче. „Вече се знаят участниците в това състезаниеи и работим усилено по случая, заяви началникът на РПУ - Гоце Делчев главен инспектор Ангел Поюков.