ПФК „Пирин”: Благотворителните контроли явно не понасят на съветниците от ГЕРБ
ПФК „Пирин”: Благотворителните контроли явно не понасят на съветниците от ГЕРБ / снимка: pirinfc.com, архив

Ръководството на благоевградския футболен клуб излезе с отворено писмо до медиите по повод отправените по-рано днес обвинения от общинския съветник от ГЕРБ Йордан Андонов за играни контролни срещи на стадион „Христо Ботев”. „Нападките към клуба са проява на лош вкус, липса на джентълменство и пълно празнословие”, коментираха от ПФК „Пирин”.

Клубът официално е обявил, че всички контролни мачове от подготвителния период за пролетен сезон 2011 са с благотворителна цел. „Именно поради тази причина, ние поискахме разрешение футболните срещи с по-именити съперници да се провеждат на стадион „Христо Ботев” само и единствено тогава, когато специалистите от поддръжката на стадиона преценят, че играта няма да окаже никакво негативно влияние на наистина перфектната тревна настилка, за изграждането на която ръководството на ПФК "Пирин" неведнъж е благодарило на Общинския съвет и на кмета Костадин Паскалев”, посочват от управата на футболния клуб.

ПФК "Пирин" категорично изразява своята благодарност към общинската фирма „Спортни Имоти”, показала съпричастност към кампанията на клуба и мисията на благотворителните футболни срещи, провеждани на стадион „Христо Ботев”. „Категорично настояваме за извинение от страна на общинския съветник Йордан Андонов и от колегите му от групата на ГЕРБ. Явно реагират така, защото нашата идея ще им донесе доста негативи за в бъдеще”, обявиха още от благоевградския футболен клуб.