Патриотите превземат бастиони на ДПС
Патриотите превземат бастиони на ДПС / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Патриотите превземат бастиони на ДПС
71092
Патриотите превземат бастиони на ДПС
  • Патриотите превземат бастиони на ДПС

17 ще са кандидатите за евродепутати на Национален фронт за спасение на България. Очаква се имената да бъдат утвърдени и съобщени официално след 20 март, каза в Благоевград Борис Ячев - председател на Национален идеал за единство, партията която се обедини преди дни с НФСБ.

Днес в Благоевград бе открит официално и областният предизборен щаб, който се намира срещу общинската зала "22 септември".

"Вероятно водач на листата за Европейски парламент ще е най-разпонаваемото лице в патриотичния съюз, а това безспорно е Валери Симеонов. Кандидатите ще бъдат утвърдени на Консултативен съвет", прогнозира Борис Ячев.

"С нашето обединение се превръщаме в прецедент в българската политическа история, когато партиите се роят, а ние правим патриотичен съюз на базата на сходство на програми, идеи и цели. Патриотизмът в България е алтернатива на настоящето управление. Ние разглеждаме реалното обединение като по-висока степен на доверие. Това е пътят за създаването на силна политическа формация, която да вдъхва сигурност и стабилност, да се превръща в реална алтернатива на партиите от статуквото", заяви Борис Ячев.

Обединените патриоти започват масирана кампания за предстоящия вот за ЕП, а и за следващите. Областната структура на НФСБ ще се среща ежедневно с хората в цялата Благоевградска област. От партията са категорични, че ще привлекат към каузата жители в смесените региони. Предстои учредяване на структури в Белица, Якоруда, Сатовча, Гърмен, Хаджидимово и други населени места.

"Настроението на нашите симпатизанти и структури е оптимистично, тъй като всички са наясно, че на Европейските избори ще бъде първото сериозно премерване на силите на НФСБ. Националният фронт ще вземе по-голям дял от местата за евродепутати, тъй като подкрепата навсякъде е доста масова", категоричен е Костадин Лазаров - лидер на партията на Валери Симеонов в региона.

"Хората са омерзени от  скандалите, политическите разделяния, от това, че особено в смесените региони години наред политиците се сещат за тях само по време на избори. Омерзени са от ДПС, от обръчите им от фирми. ДПС преяде с власт", коментира Борис Ячев.

Чуйте още в звуковия файл