/ ThinkStock/Getty Images
Съдът е признал за виновни подсъдимите мъж на 76 години и синът на 46 години, привлечени към наказателна отговорност от Районна прокуратура-Благоевград за извършено от тях престъпление - незаконно държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси, съобщиха от обвинението.

Подсъдимият баща незаконно държал във вила в с. Лешко, община Благоевград, ловна пушка „ИЖ-28 МА“ и боеприпаси за огнестрелно оръжие. В жилището на сина му в жк. „Запад“ в Благоевград, било открито и иззето голямо количество различни видове патрони.

Иззеха незаконни боеприпаси във Видинско

Сред тях имало бойни за пистолети „ПСМ“, „ТТ“, за автомат „Калашников“ и флоберкови. Боеприпасите били придобити от него и до 1 юни 2016 г. държани в нарушение на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните и пиротехническите изделия.

Към датата на инкриминираното деяние подсъдимият син бил полицейски служител в състава на Районното управление на МВР в Благоевград. С осъдителна присъда на баша му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година с тригодишен изпитателен срок, а на сина - две години „лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено за срок от четири години