Камбитов се включва в инициативата Спорт -  бъди независим”
Камбитов се включва в инициативата Спорт - бъди независим” / netinfo

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов ще се включи в колоездачна обиколка на Благоевград, която ще премине под надслов „Спорт - бъди независим”.

Тя ще се състои на днес от 11.00 ч., като при лоши метеорологични условия, ще бъде отменена за утре - 8 май. Сборният пункт и старт за колоездачите ще бъде на площад „Георги Измирлиев” пред Американския университет в България.

Маршрутът включва бул. „Св. Св. Кирил и Методий“, бул. „Св. Димитър Солунски“ ул. „Александър Стамболийски“, ул. „Христо Силянов“ (Джамията), ул. „Митрополит Борис“ и крайна точка пл. „Георги Измирлиев“ (пред АУБ).

Целта на инициативата е да се стимулира обществеността да спортува и да се популяризира колоезденето не само като спорт, но и като начин за придвижване. Обиколката на Благоевград е част от съпътстващите събития по повод Третата глобална седмица за пътна безопасност на тема "Децата и безопасността на движението по пътищата" с официално лого "Спаси живота на децата" . Седмицата е в изпълнение на Резолюция от 10 април 2014 г. на Общото събрание на ООН за "Подобряване глобалната безопасност по пътищата".

Организатори на събитието са Община Благоевград, Регионален инспекторат на образованието , Общински съвет по наркотични вещества, Младежки общински съвет по наркотични вещества и Сдружение.