Избраха фирма, която ще оборудва  5 социални заведения в Благоевград
Избраха фирма, която ще оборудва 5 социални заведения в Благоевград / снимка: Дарик-Благоевград, Елина Христова

Кметът на община Благоевград Костадин Паскалев утвърди решението на конкурсната комисия за избор на изпълнител на обществена поръчка с предмет “Доставка и монтаж на оборудване с цел модернизация на съществуващата социална инфраструктура на територията на община Благоевград. На първо място в открития конкурс бе класиран участникът „Престиж Бизнес 93” ООД, който предложи цена от 134 432,33 лв. без ДДС.

Ценовите оферти на кандидатите за обществената поръчка бяха отворени на 16 февруари от комисия с председател Костадин Шумантов – директор на дирекция „Финансово - стопански дейности и Управление на собствеността” и членове: Стоян Христов – ст. юрисконсулт, Валентина Спасова – главен юрисконсулт, Гергана Христова – гл. експерт “Финансово-счетоводни отчети, анализи и контрол” и Злата Сотирова –общински съветник.На основание чл. 73, ал. 3 от Закона за обществените поръчки, решението ще бъде изпратено на участниците в 3 – дневен срок от издаването му.
На основание чл. 120 от Закона за обществените поръчки решението на Възложителя подлежи на обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията в 10 – дневен срок от уведомяване на решението.

Обществената поръчка е за доставка на оборудване за 5 –те социални заведения, които община Благоевград ремонтира по проект “Ремонт, реконструкция и модернизация на съществуващата социална инфраструктура на територията на община Благоевград” и включва: кухненско оборудване (хладилник, фризер, съдомиялна машина, готварска печка, фритюрници, скара, микровълнова печка, колички за сервиране, кухненски робот, миксери); пералня, сушилня, преса за гладене, инвалидни колички, телевизори, компютърни конфигурации, принтер, СД плейър, медицински кушетки, климатици, уреди за оборудване на зали за рехабилитация и занимания (бягаща електрическа пътека, степер, комбиниран уред за горни и долни крайници, велоаргуметър, позиционни дюшеци, джимниктопка.

Договорът за реализация на проект «Ремонт, реконструкция и модернизация на съществуващата социална инфраструктура на територията на Община Благоевград» бе подписан на 22 май 2009 г. Проектът е по Оперативна програма „Регионално развитие”, схема за безвъзмездна финансова помощ «Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна образователна, социална и културна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали», компонент 2, «Социална инфраструктура».