Елезов: Общинска Дирекция по образование ще гарантира връзката училище-община–инспекторат
Елезов: Общинска Дирекция по образование ще гарантира връзката училище-община–инспекторат / снимка: ЕКИП

Дирекция по образованието към община Благоевград с отделно счетоводство плюс Експертен съвет с представители от заетите в образованието, общината и училищния инспекторат са единственият начин детските градини и училищата в общината да излязат от забвение и проблемите им да станат проблеми на всички нас, обяви кандидат-кметът от коалиция ЕКИП Владимир Елезов пред учителите и няколкото директори, събрали се да чуят вижданията му за собственото им бъдеще. И двете структури са включени в програмата на ЕКИП, както и незабавно назначаване на заместник-кмет по хуманитарните въпроси, уточни младият претендент за кметския кабинет.

Елезов и част от съветниците в листата на коалицията, обединила млади специалисти от Гражданско сдружение ЕКИП, партиите ЛИДЕР и НДСВ, Сдружение „Европейски избор за Благоевград”, Съюза на запасните офицери и много други, искрено благодариха на присъстващите учители за търпението им да продължават благородната си мисия срещу обидно ниско заплащане и обещаха да направят каквото е по силите им, за да се чувстват педагозите по-уверени за утрешния си ден. Елезов се оказа подготвен по всички въпроси на участниците в дебата, с което демонстрира нагледно, че всяка точка в кратката му, но доста съдържателна програма за управление на общината, е писана след дълги обсъждания със специалисти в съответната област. Педагозите без забележки одобриха въвеждането на комплексна оценка за работата им на база знанията на децата, както и разкриването на кариерни центрове в общината, а ако бюджетът го позволи – и на периодично издание, което да популяризира културния живот в община Благоевград.

Съветниците от ЕКИП внесоха и доза успокоение в преподавателите в Междуучилищния център, за който от известно време усилено вървят слухове в Благоевград, че е пред закриване. Идеята на 2 от етажите  да бъде направена постоянна картинна експозиция не означава край на МУЦ-а, защото сме обмислили възможностите центърът да бъде изнесен в І основно училище, а ако имаме достатъчно средства – да направим галерията не при вас, а в зала „22 септември”, която от години стои неизползвана и се руши въпреки отличното си местоположение, увериха те.