Деца в борба за джойнт!
Деца в борба за джойнт! / netinfo
Писмо в подкрепа на легализирането на марихуаната е получено в Областният съвет по наркотични вещества - Благоевград.

В него ученик твърди, че нашата държава се бори за узаконяване "джойнта".

" За нас противоречието между съществуващите закони, поведението на фирми и лица и некоректното рекламиране на продукти с наркотици създава впечатление в децата, че държавата ни се „бори jointa да стане законен”, коментират от Съвета.

А сега можете да прочетете и самото писмо:

Искам да попитам защо марихуаната се води като лек наркотик, след като уврежданията от Jointa са минимални, почти никакви?

Тъй като в Холандия е позволено да се пуши и дори нашата държава се бори да стане законна. Тва кво да каже, че не е вредна ли? Моето мнение е, че много младежи пушат, някои по-много, други по-малко. Когато се пуши по-малко е добре, но когато се прекалява става лошо. А относно амфетамините и LSD и тем подобни синтетични наркотици – те увреждат много нали? В това спор няма те са коварни и съсипват човека. Но все пак всеки си решава как да си живее живота и как да се оправя. На никого не пожелавам да се зарибява с тези неща, защото няма измъкване. Казвам го от опит, но с воля се оправих и никога повече няма да пипна такива неща. Но иначе нищо против нямам jointa, но на другите наркотици твърдо НЕ.

Алкохола е също толкова вреден като наркотиците и от това трябва да се пазим много, защото дори и да искаш да се откажеш не можеш. То те чепка отвътре. Трябва да се внимава. И още нещо някой като каже: “аз вече съм чист” – това е лъже, защото бивш наркоман и алкохолик няма.

Анонимно