Д-р Владислав Улевинов
Д-р Владислав Улевинов / Снимка: Маргарита Петкова
Синът на известния неврокопчанин д-р Николай Улевинов - д-р Владислав Улевинов, след решение на общинските съветници, ще поеме управлението на МБАЛ "Иван Скендеров" в град Гоце Делчев. Преди месец местните парламентаристи освободиха от длъжност предишния шеф на болницата д-р Мария Радойкова, като временно функциите й пое анестезиологът д-р Милан Първанов.

На разширено заседание на постоянните комисии по здравеопазване и законност д-р Владислав Улевинов представи своята визия за развитие на болницата, като определи поемането на поста като предизвикателство да укрепи здравното заведение, чрез разширяване на дейностите не само по НЗОК и пълноценно използване на модерната апаратура и база, а също така и чрез оптимизация на екипа и привличане на нови специалисти.
 
Д-р Улевинов поема управлението на болницата временно до провеждане на конкурс за управител, като не скри намерението си да се яви и на конкурса.
 
Новият шеф на гоцеделчевската болница рез 2001 г. д-р Владислав Улевинов завършва МУ-София степен лекар магистър. 
През 2003 – 2004 г. придобива специалност Интервенционална пулмология, Фибробронхоскопия при деца и възрастни: I-во ниво в СБАЛББ „Св. София“ – София, МУ- София През 2010 г. – д-р Владислав Улевинов придобива научна степен „Доктор“ след публична защита пред ВАК на тема: „Диагностични и терапевтични възможности на ФБС и БАЛ при деца с хронични белодробни заболявания, а през 2016 г. придобива квалификация – интензивен курс по неонатология „Кардиопулмонална ресустциатация на новороденото“ в МУ-София, АГ „Майчин дом“.
 
През 2015 – 2016 г. е специалист-консултант по Детска пневмология и фтизиатрия МЦ Детски болести към УСБАЛДБ „Проф. Ив. Митев“ – София. Последно е работил като завеждаш детска Пневмология и Фтизиатрия, Интервенционална пулмология в Уни Хоспитал. Д-р Улевинов притежава и професионална квалификация по Здравен мениджмънт.