БК Старт разгоромиха   Евробаскет
БК Старт разгоромиха Евробаскет / netinfo

 

Пред 300 зрители протече втората среща от календара на Югозападната Аматьорска баскетболна лига "Старт" между отборите на БК „Евробаскет” и „Старт”.

Въпреки убедителната победа с 81:65 в полза на „Старт”, срещата започна много успорвано. След първите 10 мин. младият и талантлив тим на „Евробаскет” поведе в резултата с 19:13. През втората четвърт на срещата обаче „Старт” успя да обърне резултата в своя полза, благодарение на Явор Иванов, който в тази част отбеляза 11 точки и Христо Мирчев с 5 точки. Така, на полувремето резултата бе 38:36 за по-опитния отбор на „Старт”.

През второто полувреме, срещата продължи да бъде равностойна, като и двата тима повеждаха по няколко пъти в резултата, като в края на третата четвърт той бе отново в полза на БК „Евробаскет”, 52:50.

В началото на последните 10 мин. по-опитните баскетболисти на „Старт” взеха инициативата в свои ръце и благодарение на няколко много важни кошове на Явор Иванов (36 т.) и Зоран Митов (9 т.), успяха да спечелят с убедителна разлика, 81:65.