Б. Тодоров: Различните мнения за обединението вдясно няма да доведат до разцепление
Б. Тодоров: Различните мнения за обединението вдясно няма да доведат до разцепление / netinfo

„Решението за предизборна коалиция между СДС и ДСБ беше взето след широко обсъждане на общинско и на областно ниво. В условията на демократично общество и в демократична партия, каквато е СДС, всичко се решава на базата на дебати и на преценка”. Това заяви лидерът на общинската организация на СДС в Гоце Делчев Бойко Тодоров, в коментар за предизборното обединение на двете десни формации.

„Идеята беше обсъдена и на местно ниво на заседание на Общинския съвет на СДС, в което участваха и редови членове. Изказаха се мнения, а също и резерви, с оглед бъдещето на дясното в България”, уточни той. „Различните мнения в общинската организация обаче няма да доведат до разцепление”, смята Тодоров.

По думите му СДС и ДСБ трябва да подходят отговорно, принципно и честно, като партньори в предизборната коалиция.

„За СДС изобщо не се съмнявам, но за другата страна не мога да нося отговорност. На местно ниво започваме да работим и се надяваме, че това ще бъде нещо положително. За съжаление решението на Националния съвет не беше подкрепено много широко и много категорично. Но хората, които не подкрепиха тази коалиция, имат някои резерви и съмнения, не относно обединението, а относно участието на лица, които са допринесли за разцеплението на СДС”, коментира лидерът на сините в Гоце Делчев.