Атака, ДСБ и хората на Коце Маца ще атакуват вота в Петрич
Атака, ДСБ и хората на Коце Маца ще атакуват вота в Петрич / netinfo
Лидерите на партия Атака в Петрич, Огнян Тетимов, на ДСБ - Стоил Яков и съпартийците на футболния президент Костадин Хаджииванов - Коце Маца ще атакуват проведения в събота вот за общински съветници в Петрич. Според тях изборите за пореден път са били опорочени и манипулирани, а полицията е бездействала по отношение на пресичането на престъплението "купуване на гласове".

Пред Дарик областният председател на Атака, Огнян Тетимов заяви, че общинската администрация в Петрич трябва да даде обяснение, как изненадващо 18 големи села в Подгорието и в Огражден са останали без ток минути след обявения край на изборния ден към 20.00 часа снощи. Според Тетимов, точно в тези часове без електрозахранване, процентът на гласувалите в общината от 22, е нараснал на над 42 %.

От ръководството на ДСБ в Петрич заявиха, че ще оспорват обявения в полза на партията изборен резултат от 670 гласа. Лидерът, Стоил Яков каза днес, че по техни изчисления, за ДСБ са пуснати 707 бюлетини .

Жалби срещу резултатите на ОИК - Петрич готвят и от коалиция "За нашия Петрич" на футболния президент Костадин Хаджииванов. За хората от листата на екстрадирания за разследване в Германия Коце Маца, са пуснати общо 180 бюлетини от гласоподавателите в общината.

Очаква се жалби да депозират и още три политически сили в Петричко.