/ Община Разлог
Над 1700 самодейци от 14 общини взеха участие, а 30 000 души посетиха „Пирин пее 2018”.

XV Събор на народното творчество „ПИРИН ПЕЕ 2018” се проведе под патронажа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Община Разлог и Областна администрация Благоевград бяха основен инициатори и организатор на събора, който е подкрепен от всички общини в Пиринско.  

Започна фестивалът за народно творчество "Пирин пее", над 2000 участници ще пеят на 4 сцени

56 години след първия проведен събор „Пирин пее“ отново на същото място планината запя. Не случайно той води своето начало от тук през 1962 г. Песните, звуците, танците, багрите на носиите, изпълнителите се сливат в едно с Пирин планина и я карат наистина да запее.

И няма българско сърце, което да не трепне от такъв празник - празник на българския дух, на гения на народното творчество! 

„Благодаря на хилядите самодейци, които превръщат пределските поляни в огромна и красива сцена на народното творчество. Благодаря на ръководствата на всички общини и на управителя на област Благоевград за участието в организацията на най-мащабното фолклорно събитие на Югозападна България“, каза в своето слово инж. Красимир Герчев - кмет на Община Разлог.