/ БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов отново се качи на джипа и тръгна на обиколка из Родопите заедно с зам.-регионалния министър Николай Нанков. Двамата инспектираха трасето на пътя Кричим-Михалково-Смолян. 

"Влизаме в Родопите току-що. Това е втората пътна артерия, която води към Смолян. Намираме се на петокласния път през Михалково, през Девин – Стойките за Смолян", уточни Нанков във видео, публикувано на фейсбук страницата на премиера.



По пътя Борисов попита дали е премахнато голямото свлачище. "Всичко е нови мантинели, път. Целият път е с бетон и стени, за да държи", похвали ремонта той.

Борисов отчете: Преките чужди инвестиции с ръст от 553 млрд.евро (ВИДЕО)

„Двойни мантинели да пазят дерето. Над 30 км мантинели. Рудозем - Ксанти – за Смолян, за бизнеса и за целия регион. Туризмът, тежките тирове. Тук са големите заводи за минерална вода. Тир след тир вървеше по този път, а беше дупка до дупка. Сега е укрепен с бетон, мрежи, за да пазят на пролет, когато започнат срутищата. Стотици тонове скална маса се изнесе.“, подчерта премиерът.



"Виж коя дата сме днес и да видим колко време ще изкарат преди да им откраднат "котешките очички". Вечер това като се освети от фаровете става като самолетна писта. Обаче те спират и ги свалят. Не мога да си го обясня", каза Борисов. От своя страна Нанков му припомни, че на магистрала "Тракия" светлините на мантинелите били откраднати само пет часа, след като били поставени.