/ iStock/Getty Images
Малко преди началото на новата учебна година Община Пазарджик подновява пътната сигнализация и маркировка около училищата в града, съобщават от общинската администрация.

"Опазване здравето на децата ни е изключително важен наш ангажимент и затова ежегодно правим няколко важни неща непосредствено преди 15-ти септември - почистваме териториите около училищата, подновяваме пътната маркировка, а където е необходимо, коригираме знаковото стопанство. С тези си действия се стремим да осигурим по-голяма безопасност и заострим вниманието на шофьорите", каза кметът Тодор Попов.

През тази година се планира подмяна на знаците и пътната маркировка около всички училища и детски градини в Пазарджик, а също и в селата, където има такива. За маркировката около учебните заведения се купува от най-добрата боя, а за убиване скоростта на автомобилите Общината се стреми по-голяма част от пешеходните пътеки да са повдигнати. На една трета от тях има осветление с насочени прожектори, а амбицията е до следващата година е такова да има на всички.

"Моят призив към всички шофиращи, а и към пешеходците е: Нека се пазим взаимно! Призовавам да сме изключително внимателни, когато шофираме, особено около училища и детски градини", апелира кметът на Пазарджик.
БТА