/ община Пазарджик
Денят на Светите равноапостоли Константин и Елена е определен за празник на града през 1930 г.
С богата програма в деня на Светите равноапостоли Константин и Елена Пазарджик отбелязва своя празник, съобщиха от Общината.

По традиция той започва с тържествена литургия в църквата "Св. св. Константин и Елена" и литийно шествие от храма до центъра на града. 

Тържествата на открито започват в 9:00 часа на пл. "Константин Величков" с детски пленер "Пазарджик през моите очи", изпълнения на балетни формации, на духовия оркестър към Симфонично-оперетно дружество-Пазарджик и Мажоретен състав "Мистерия" при Общински детски комплекс.

Община Пазарджик подготвя нов Генерален план за организация на движението

В 11:00 часа започва церемонията по издигане на флага на Пазарджик, след която ще бъде отслужен тържествен благодарствен водосвет. Традиционният ритуал с първото новородено в днешния ден и децата на Пазарджик, родени през годините в деня на празника, ще бъде от 11:30.

Програмата на централния площад ще продължи с концерта на Ансамбъла за народни песни и танци-Пазарджик. На различни сцени в града са планирани още изпълнения на хорови състави и стрийт денс с участието на школа MyDanceExperience.

Вечерната празнична програма ще започне в 20:00 часа на пл. "Константин Величков". На сцената ще излязат Николина Чакърдъкова, "Диана Експрес" и Миро.

В парк "Градината на света", която е част от парк-остров "Свобода" са планирани също концерт на FYRE и пиано бар под звездите с участието на Lady B и Маги Джанаварова.

Денят на Светите равноапостоли Константин и Елена е определен за празник на града през 1930 г.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Николета Маджукова, БТА