/ БТА
Очаква се в кратки срокове да бъдат предприети мерки, които да повишат пътната безопасност, като облекчат трафика и намалят риска от възникването на пътни инциденти
Община Пазарджик започва подготовка на нов Генерален план за организацията на движението.

Това обяви кметът Петър Куленски след среща с представители на институции, с които е обсъдено актуалното положение на пътната безопасност и предпоставките за пътни инциденти в общината.

Два важни инфраструктурни проекта започват тази година в Пазарджик

"Всички се обединихме около това, че Община Пазарджик следва да приеме нов Генерален план за организация на движението (ГПОД), тъй като последният такъв е от 2005 г. и отдавна не е актуален", посочи кметът.

"Очаква се в кратки срокове да бъдат предприети мерки, които да повишат пътната безопасност, като облекчат трафика и намалят риска от възникването на пътни инциденти, а гражданите да бъдат защитени на пътя", отбеляза още той.

Част от мерките предвиждат въвеждане на еднопосочно движение по част от улиците на града и провеждане на кампания срещу неправилното паркиране, и поставяне на стационарни камери, които да снимат нарушителите, движещи се с превишена скорост.

"Вярваме, че с общи усилия - както на институциите, така и на гражданите, ще успеем да осигурим по-добра пътна безопасност за нас и нашите деца, особено в пролетно-летния сезон, когато трафикът ще е по-интензивен и натоварен“, каза също кметът на Пазарджик.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Николета Маджукова, БТА