През изминалото денонощие на територията на областта е проведена специализирана операция по разпореждане на главния секретар на МВР.

Това съобщи говорителят на ОД на МВР-Пазарджик  Мирослав Стоянов. В хода на полицейските действия са проверени 1107 души, 892 моторни превозни средства, 8 пункта за изкупуване на метални отпадъци, 3 автоморги и сервизи, 14 заложни къщи и 16 търговски обекта.

След спецакция: Задържаха дилър с канабис, амфетамин и кокаин

"Регистрирани са 23 престъпления, образувани са 13 досъдебни производства, като в тази връзка са задържани 15 лица. Съставени са 93 акта за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи", уточни Стоянов.

По време на акцията е претърсена къща, обитавана от 49-годишен мъж от септемврийското село Варвара. На приземния етаж е открита обособена оранжерия  за отглеждане на канабис.

Тя била оборудвана със системи за контрол на осветлението, температурата и влажността на въздуха. Открити и иззети са 133 растения с маса от близо 23 килограма.

Задържани извършители на домови кражби, кражби от търговски обекти и от офиси на частни фирми. Установени са също случаи на незаконен добив и съхранение на дървесина.
Николета Манджукова, БТА