Данаил Папазов

Данаил Папазов (коалиция „Живот за Варна”) е роден на 23 февруари 1959 г. Завършил е Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“ със специалност „Корабоводене“, защитава и магистърска степен за „Инженер-корабоводител“. Има и диплома от Нов български университет, където завършва „Стопанско управление“.

Работи като морски капитан до 2001 г., когато е назначен за изпълнителен директор на Пристанище Варна. Заема поста в продължение на 12 години, а през 2013 г. е назначен за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в правителството на Пламен Орешарски. В момента е изпълнителен директор на две фирми, чиято основна дейност е логистика и информационни технологии. Президент е на баскетболния клуб „Черно море Порт Варна”. Владее английски и руски език. Семеен, има две деца и трима внука.

На местните избори през 2015 г. е и кандидат за кмет на "Живот за Варна". Класира се на трето място със 7,54 % (9 174 гласа).

Първи мандат общински съветник.

Член на комисиите „Архитектура, строителство, устройство, организация и развитие на територията на общината и населените места“, „Транспорт“ и „Младежки дейности и спорт“.

Още за Данаил Папазов

loading