Орешарски: Работата ми беше свързана с просперитета на моята страна
Орешарски: Работата ми беше свързана с просперитета на моята страна / БГНЕС, архив

Целият ми професионален път досега бе насочен към постигане на просперитет на моята страна. Това написа в профила си във Facebook бившият премиер Пламен Орешарски, който вчера се кандидатира на предстоящите избори за президент.

Той подаде документите си в Централната избирателна комисия заедно с бившия министър на транспорта Данаил Папазов като кандидат за вицепрезидент.

Двамата са издигнати от инициативен комитет. Очаква се Комисията да се произнесе по регистрацията в близките дни.

И Пламен Орешарски се впуска в битката за президентския стол

В постаси в социалната мрежа Орешарски уточнява, че е приел аргументите на свои поддръжници. По думите му най-важната задача на държавния глава е да търси това, което обединява българите, а не това, което ги разделя.

"Гордея се с приноси и постижения, които и днес се сочат за предимства на страната ни - нисък правителствен дълг, стабилна монетарна и финансова среда, ефективна и рационална данъчна система, финансово дисциплиниран публичен сектор", пише още Орешарски.

Пламен Орешарски стана премиер след предсрочното оттегляне на Бойко Борисов при първия му управленски мандат. Управлението му бе съпроводено с най-дългите протести в България, които продължиха повече от година. Те започнаха от деня, в който Народното събрание назначи за шеф на ДАНС Делян Пеевски - 14 юни 2013 г., и продължиха до края на мандата на Орешарски.