/ БТА
Остри реплики си размениха министърът на финансите Асен Василев и зам.-председателят на праламентарната група на ГЕРБ-СДС Тома Биков по време на дебата за вота на недоверие срещу кабиента "Петков". 

„По отношение на казаното от министър-председателя Кирил Петков: правосъдието дойде, той, българският съд обяви ареста, поръчан от Вас и онзи комунист там, за незаконен и неграмотен“, заяви Тома Биков от парламентарната трибуна.

„Второ, говорите тук, че пишем история, Вие никаква история не пишете, бъдете сигурен. Вашето правителство може да остане като парадокс и анекдот в българската история, няма кой да Ви запише там“, заяви Биков в отговор на реплика на премиера Кирил Петков по-рано. 

В дебата се включи и вицепремиерът Асен Василев: 

"Г-н Биков, Вие казахте, че се занимавате с история, аз не се занимавам с история, но си спомням една ваша книга: "Карикатура на диктатор" за г-н Борисов. Само един въпрос имам към Вас, г-н Биков: Как станахте Вие карикатура на този диктатор“, попита Асен Василев и последваха силни аплодисменти и възгласи на одобрение и неодобрение в залата.

„И към г-н Василев и към г- Биков, апелирам, да се спрат личните нападки и обиди“, включи се в разгорещения дебат и председателстващият НС Мирослав Иванов.

„Не е книга, а е статия. Аз пиша статии и до ден днешен, всяка седмица, и ги публикувам, и ако почнете да ги четете, можете да разберете защо ви се случва, това, което Ви се случва в момента“, отвърна на свой ред Биков.

„Какъв съм станал, не е ваша работа. Знаете ли кога започнах да симпатизирам на г-н Борисов, по времето на управлението на вашия коалиционен партньор БСП, когато г-н Орешарски беше премиер“, каза още Биков.

"Имате слабо чувство за хумор, не го използвайте, защото не Ви върши работа“, приключи своя коментар Биков, обръщайки се към Асен Василев.