Chevrolet отбелязва 100-годишнина с плеяда от нови модели
Chevrolet отбелязва 100-годишнина с плеяда от нови модели / снимка: Агенция Speed-Press

На 80-ото международно автомобилно изложение в Женева Chevrolet ще загатне на клиентите си какво могат да очакват в продажбените центрове на дилърите в Европа през следващите няколко години. "След Cruze през 2009 година и Spark през 2010, годината на нашия юбилей - 2011, ще възвести появата на пет нови модела за Европа", отбелязва президентът и управляващ директор на Chevrolet Europe, Уейн Бранън.

През 2011 г. Chevrolet ще представи изцяло нов семеен ван, създаден на базата на концептуалния модел Orlando и легендарния Chevrolet Camaro, във варианти купе и кабриолет.

Звездата на щанда на Chevrolet в изложбена зала 2 ще бъде студийният модел Aveo RS, който ще отбележи своята европейска премиера, след като вече направи дебюта си на Северноамериканското международно автомобилно изложение през миналия месец. Aveo RS е динамичен хечбек със силно спортно излъчване, който дава отправна точка за това как ще изглежда следващото поколение на Aveo. Моделът се задвижва от 1,4-литров бензинов турбо двигател Ecotec с мощност от 140 к.с., а 6-степенната механична предавателна кутия е конструирана така, че да гарантира вдъхновяващо преживяване зад волана.

Aveo RS е по-дълъг, по-широк и по-просторен. Той разполага със стилистични елементи на автомобил от по-висок клас както отвън, така и в интериора, представяйки и множеството възможности за персонализация, с които ще разполагат клиентите на следващото поколение.

Агенция Speed-Press