/ БГНЕС
Рано тази сутрин в Санкт Петербург са задържани трима предполагаеми съучастници на Акбаржон Джалилов, заподозрян като извършител на атентата в метрото на града, където на 3 април загинаха 14 души и над 50 бяха ранени. Това съобщи Интерфакс, като се позова на източник от органите на реда.

Жители на сграда, разположена на петербургския булевард "Товаришческий", номер 22, потвърдиха, че тази нощ бойци от силовите структури са извели от един апартамент трима души от Средна Азия, оковани с белезници.

Затвориха три спирки на метрото в Санкт Петербург

Според източника на агенцията в апартамента са открити елементи от взривно устройство, идентично с бомбата, избухнала в метрото.

Същевременно говорителката на федералното следствие Светлана Петренко, цитирана от Интерфакс и ТАСС, съобщи, че са установени неколцина помагачи на Джалилов - граждани на средноазиатски страни, и при обиски в жилището им "са открити предмети от значение за разследването".

Официално: Атентаторът от Санкт Петербург е Акбаржон Джалилов

По-рано местните власти в града съобщиха, че тази сутрин хората от блока на булевард "Товаришческий" са били евакуирани за кратко време, докато бъде обезвредено взривно устройство, открито в сградата.
БТА