По време на церемония по откриването на военно изложение в Пхенян, севернокорейските спецчасти демонстрираха способността си да разбиват тухли и бетонени плочки и да огъват железни пръти с голи ръце. Видеото е излъчено от централната телевизия на страната, а също така бе публикувано в интернет.

Ким Чен Ун обещава да изгради непобедима армия

Лидерът на КНДР Ким Чен Ун участва в събитието и наблюдава със задоволство демонстрациите с широка усмивка. Заедно с него бе и по-малката му сестра Ким Йо Чен, която е важен партиен функционер, а според мнозина и дясна ръка на брат си.

Бойците, с помощта на техниките на таекуондо, показаха как с юмруци е възможно да се разбият купчини бетонни плочки, да лягат върху пирони по гръб и да се разбиват с чук поставени на корема бетонни блокове. В програмата е включено и изпълнение на бойци.

ООН предупреди, че Северна Корея е заплашена от глад

След това телевизията показва как лидерът на страната заедно с обкръжението си, разглежда изложението, в което има танкове и ракетни установки.
Както бе съобщено по-рано, Ким Чен Ун заяви при откриването на изложението, че КНДР засилва отбраната си не с цел да заплашва САЩ или Южна Корея, а за да се защити срещу войната.